Menu

28 april 2017 • Gepubliceerd door ; maart 25, 2024 at 6:36 pm Qdraw

Nu inzetten op de ‘service by speech’ revolutie

Met je stem een computer besturen. Het klinkt als ‘science fiction’ maar het is nu werkelijkheid. Met spraakherkenning wordt het mogelijk om op elk moment van de dag, acties uit te voeren met een computer. Deze technologie is nu toegankelijk in de woonkamer dankzij Smart Home devices.

Speech to text

‘Speech to text’ is waar de grootste partijen nu actief mee bezig zijn. Dit uit zich in de vorm van digitale assistenten. Zo heeft Microsoft Cortana in Windows geïntegreerd. Apple heeft Siri en Google heeft haar Assistant. Ook Amazon heeft een digitale assistent, genaamd Alexa. De digitale spraak assistent van Amazon is nu met de tweede generatie bezig. De eerste generatie is geïntroduceerd in 2014 in de Verenigde Staten. Alexa werkt samen met Amazon Echo. Dit is een slimme speaker waar je tegen kunt praten en kunt gebruiken om smarthome producten te bedienen, vragen te stellen, muziek af te spelen en om dingen te kopen.

Concurrentie blijft niet lang uit en het antwoord van Google op Alexa is Google Home. Met dit ‘Internet of Things’- device in de woonkamer wordt het mogelijk om bijvoorbeeld Spotify af te spelen of je Chromecast te bedienen. Ook is het is mogelijk om een conversatie aan te gaan met de virtuele assistent en informatie in te winnen.


Nu inzetten op de service by speech revolutie ; Alexa, Colours, Echo Dot, Amazon, IOT-device | foto 1

Skills

Alexa is zo ontworpen dat je skills – eigen mogelijkheden – kunt toevoegen aan de virtuele spraak assistent. Zo heeft The Guardian (een Brits dagblad) een eigen Alexa Skill waarbij je bijvoorbeeld kunt vragen naar de headlines. Als maker van zo’n nieuwe skill heb jij de regie om zelf antwoorden te formuleren. Zo wordt het mogelijk om interactie te hebben met deze skill.

Wanneer je als ontwikkelaar een skill aanmaakt wordt er gevraagd naar een webhook – een voor de normale gebruiker verborgen webpagina die luistert naar antwoorden van in dit geval Alexa. Op deze manier wordt het mogelijk om dynamisch antwoorden te geven. Het voordeel hiervan is dat het als merk mogelijk wordt om realtime content up te daten en een gepersonaliseerde experience te bieden.

Met je stem een computer bedienen is toegankelijk voor een groot publiek

Er is een nieuw kanaal bij gekomen in het service-landschap! Deze innovatieve manier zorgt voor een gepersonaliseerde experience waarbij gemak centraal staat. Bijna alles is computer-stuurbaar, zonder dat je de bank hoeft af te komen.

Mocht de wereld van ‘service by speech’ je interesse hebben gewekt, maar weet je nog niet hoe je dit in je organisatie kunt toepassen en heb je de nodige vragen? Stuur mij dan een mailtje dan kunnen we een kopje koffie drinken.

Deze blogpost verscheen op Colours.nl en op de weblog van Dion van Velde.

Tags: , ,

Gecategoriseerd in:

Dit bericht is geschreven door: Dion

Lees ook deze blogs